DEELNEMERS GEZOCHT

 

en bezoekers natuurlijk hartelijk welkom

Op 17 en 18 juni vieren we in Broeksittard dat ons dorp 200 jaar bij Nederland hoort. Dat is 2 jaar nadat het koninkrijk in 1815 werd opgericht. Wij waren van 1815 tot 1817 onderdeel van de Duitse gemeente Wehr. In 1817 kwamen we alsnog bij Nederland en werden we een zelfstandige gemeente. Dat duurde tot 1942. Toen werd ons dorp in opdracht van de Duitse bezetter door Sittard geannexeerd. Dat is nu 75 jaar geleden.

Om deze gebeurtenissen te gedenken worden er in de loop van 2017 een aantal activi-teiten georganiseerd. Onderdeel van de festiviteiten kunst-hobby & beleefmarkt: “Belaef Broukzittert!” op zondag 18 juni aanstaande.

Deze markt vindt plaats op zondag 18 juni van 12.00 tot 17.00 uur op de terreinen achter het voormalige klooster in de Weidom en het gemeenschapshuis.

 

(Naast de markt is er die dag ook een kinderboerderij op dat terrein.)

De mobiele kinderboerderij

 

We organiseren een gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud met o.a. een expositie van kunst, handgemaakte spullen en handwerk, muziek en verhalen uit de “oude doos”.

We denken aan schilderijen, tekeningen, beelden, sieraden en andere vormen van hand-werk, fotografie of poëzie etc.

We zoeken creatievellingen, kunstenaren en durfallen!

Ben je creatief? Wil je je werk eens presenteren aan buurtgenoten? Schrijf je dan in en doe gezellig mee. Voorwaarde is wel dat het werk handgemaakt is. Deelname is gratis maar vooraf inschrijven is noodzakelijk. Er zijn ook marktkramen te huur om je materieel te presenteren (€12,50 voor marktkraam á 4 meter plus zeil).

Samen maken we er een feestelijke ontmoeting van!

 

Heb je interesse of vragen, dan kun je contact opnemen met Nannet van Loo 06-43542518 of mailen naar; nannetvanloo@gmail.com

 

Je kunt je ook aanmelden via onderstaan inschrijfformulier en in te leveren bij:

Dorpstraat 23  of Aan het broek 49

Per post: Nannet van Loo, Dorpstraat 23, 6137 SR  BROEKSITTARD

Submit a Comment

Skills

Posted on

26 september 2017