Activiteiten

WIJKONTMOETINGSDAG 2019

Jaarlijks organiseert het wijkplatform Broeksittard een wijkontmoetingsdag op de 3e zondag 19 mei 2019 en een Paasbrunch op de zondag vóór Pasen 14 april 2019 (Palmpasen)Wijkontmoetingsdag. De wijkontmoetingsdag organiseren we sinds 2007 jaarlijks op de 3e zondag van mei.

 

Tijdens deze dag vinden er diverse activiteiten plaats en kunnen verenigingen in Broeksittard zich profileren.
De wijkontmoetingsdag was ook dit jaar weer een groot succes.

 

Ruim 80 verkooppunten zorgden voor een gezellige aanblik en ook het weer werkte goed mee. Er was een divers aanbod aan artikelen en voor alle leeftijden was er wel iets om stil voor te blijven staan.Op een aantal plaatsen kon het publiek materialen uit het verleden bekijken. In de Dorpstraat had het ‘melkmuseum’ de poort open gezet en éénmaal binnen zag men daar artikelen uit lang vervlogen tijden. In het museum werd deskundige uitleg gegeven aan de jongeren en voor de ‘ouderen’ was het meer het feest der herkenning.In de Dorpstraat stond een uitstalling van Brommers op leeftijd. Wie heeft er in de zeventiger en tachtiger jaren niet op gereden? Een -nog rijdend- ‘prehistorische scootmobiel’ maakte het straatbeeld daar meer dan compleet.

Op het Kerkplein was er voor de kinderen een leuke carrousel geplaatst. De opbrengst hiervan was bestemd voor ‘Stichting   Dierenlot’.Gezelligheid troef was het ook op het terras voor het Gemeenschapshuis. Hier kon men onder het genot van een drankje met of zonder   vlaai bijpraten over wat te zien was op de route. Jan Dieteren zorgde op het plein voor de muzikale klanken.

 

 

 

De fanfare maakte een uitgebreide rondgang.
Dit heeft er zeker toe bij gedragen dat de mensen naar buiten kwamen om naar de prachtige klanken te luisteren.

 

Ook de Plusbus was op het plein te zien; veel bezoekers lieten zich informeren over de manier waarop men een rit kan boeken. (Er blijkt soms wat onduidelijkheid: de Plusbus is geen boodschappen bus, maar is bestemd om met name oudere bewoners en ook zij die geen vervoer hebben naar bijv. het ziekenhuis, de markt of om een bezoek te brengen aan wie dan ook, te vervoeren naar de opgegeven bestemming). 

 

We kunnen terugkijken op een in alle opzichten geslaagde dag en zien uit naar de volgende Wijkontmoetingsdag in 2020.

 

Willy van der Weide

 

 

Garageverkoop
Het centrale punt van deze dag is de garageverkoop. Bewoners in de kern van Broeksittard (het oude dorp) ruimen hun zolders en garages op en bieden die spullen te koop aan. Jaarlijks zijn er zo’n 100 deelnemers. Voor Broeksittardenaren die niet in de kern wonen worden er verkoopplaatsen ingericht op het kermisterrein en bij het gemeenschapshuis. Daarnaast is er op het grasveld langs Aan het broek een braderie voor een hapje en een drankje. Enkele attracties, demonstraties en levende muziek maken de dag compleet.

 

Wilt u ook een kraampje inrichten om uw overtollige spulletjes te verkopen? Voor “Buitenstaanders” zijn er een beperkt aantal verkoopplaatsen beschikbaar.

 

Bijzondere hobby’s en verzamelingen
Inwoners met een bijzondere hobby, zoals bijvoorbeeld schilderen, pottenbakken of in het bezit zijn van een bijzondere verzameling kunnen tijdens de Wijkontmoetingsdag hun werken tentoonstellen.

 

Inschrijven
Voor deelname aan de garageverkoop/rommelmarkt of hobbydemonstratie wordt een inschrijfgeld van € 5,- per kraampje gevraagd. Verdere informatie staat op het inschrijfformulier. U kunt zo’n formulier aanvragen via info@wijkplatformbroeksittard.nl.

 

Voor vragen omtrent de wijkontmoetingsdag kunt u een e-mail sturen naar info@wijkplatformbroeksittard.nl of telefonisch contact opnemen met Pierre Nusser (06-53240535) of Willy van der Weide (06-19806512).

 

Buurtkamer
Vanaf de eerste woensdag in september start een tweewekelijkse bijeenkomst (de BUURTKAMER) in het gemeenschapshuis. We richten ons daarbij op de oudere inwoner maar iedereen die er behoefte aan heeft is welkom. Ook personen uit de omliggende wijken zijn welkom. De bijeenkomsten zijn elke 1e en 3e woensdag van de maand en starten om 11.00 uur. We heten u welkom met een kop koffie of thee met een vers belegd broodje.

 

Tegen 12.00 uur serveren wij u een vers gemaakte kom soep. De soep wordt gemaakt door kliënten van de LEVANTOgroep. Tegen de klok van 2 uur gaat dan iedereen weer naar huis. Het zijn gezellige uurtjes waarin we kunnen kletsen, maar ook sjoelen of kaarten. Voor elk wat wils. Kom eens kijken, U bent welkom.

 

Opruimactie

 

Zaterdag 23 maart wordt weer de opruimactie zwerfafval gehouden. Zo gauw er meer informatie is wordt dit bekend gemaakt, zet de datum vast in uw agenda.