Wijkplatform

Broeksittard

Wijkontmoetingsdag

Jaarlijks organiseert het wijkplatform Broeksittard een wijkontmoetingsdag op de 3e zondag 19 mei 2019 en een Paasbrunch op de zondag vóór Pasen 14 april 2019 (Palmpasen)Wijkontmoetingsdag

De wijkontmoetingsdag organiseren we sinds 2007 jaarlijks op de 3e zondag van mei.

Tijdens deze dag vinden er diverse activiteiten plaats en kunnen verenigingen in Broeksittard zich profileren.

Garageverkoop
Het centrale punt van deze dag is de garageverkoop. Bewoners in de kern van Broeksittard (het oude dorp) ruimen hun zolders en garages op en bieden die spullen te koop aan. Jaarlijks zijn er zo’n 100 deelnemers. Voor Broeksittardenaren die niet in de kern wonen worden er verkoopplaatsen ingericht op het kermisterrein en bij het gemeenschapshuis. Daarnaast is er op het grasveld langs Aan het broek een braderie voor een hapje en een drankje. Enkele attracties, demonstraties en levende muziek maken de dag compleet.

Wilt u ook een kraampje inrichten om uw overtollige spulletjes te verkopen? Voor “Buitenstaanders” zijn er een beperkt aantal verkoopplaatsen beschikbaar.

Bijzondere hobby’s en verzamelingen
Inwoners met een bijzondere hobby, zoals bijvoorbeeld schilderen, pottenbakken of in het bezit zijn van een bijzondere verzameling kunnen tijdens de Wijkontmoetingsdag hun werken tentoonstellen.

Inschrijven
Voor deelname aan de garageverkoop/rommelmarkt of hobbydemonstratie wordt een inschrijfgeld van € 5,- per kraampje gevraagd. Verdere informatie staat op het inschrijfformulier. U kunt zo’n formulier aanvragen via info@wijkplatformbroeksittard.nl.

Voor vragen omtrent de wijkontmoetingsdag kunt u een e-mail sturen naar info@wijkplatformbroeksittard.nl of telefonisch contact opnemen met Pierre Nusser (06-53240535) of Willy van der Weide (06-19806512).

Buurtkamer
Vanaf de eerste woensdag in september start een tweewekelijkse bijeenkomst (de BUURTKAMER) in het gemeenschapshuis. We richten ons daarbij op de oudere inwoner maar iedereen die er behoefte aan heeft is welkom. Ook personen uit de omliggende wijken zijn welkom. De bijeenkomsten zijn elke 1e en 3e woensdag van de maand en starten om 11.00 uur. We heten u welkom met een kop koffie of thee met een vers belegd broodje.

Tegen 12.00 uur serveren wij u een vers gemaakte kom soep. De soep wordt gemaakt door kliënten van de LEVANTOgroep. Tegen de klok van 2 uur gaat dan iedereen weer naar huis. Het zijn gezellige uurtjes waarin we kunnen kletsen, maar ook sjoelen of kaarten. Voor elk wat wils. Kom eens kijken, U bent welkom.

Opruimactie

Zaterdag 23 maart wordt weer de opruimactie zwerfafval gehouden. Zo gauw er meer informatie is wordt dit bekend gemaakt, zet de datum vast in uw agenda.