Wijkplatform

Broeksittard

Wijkontmoetingsdag & Paasbrunch

Jaarlijks organiseert het wijkplatform Broeksittard een wijkontmoetingsdag op de 3e zondag 27 mei 2018 en een Paasbrunch op de zondag vóór Pasen 25 maart 2018 (Palmpasen)Wijkontmoetingsdag

De wijkontmoetingsdag organiseren we sinds 2007 jaarlijks op de 3e zondag van mei.

Tijdens deze dag vinden er diverse activiteiten plaats en kunnen verenigingen in Broeksittard zich profileren.

Garageverkoop

Het centrale punt van deze dag is de garageverkoop. Bewoners in de kern van Broeksittard (het oude dorp) ruimen hun zolders en garages op en bieden die spullen te koop aan. Jaarlijks zijn er zo’n 100 deelnemers. Voor Broeksittardenaren die niet in de kern wonen worden er verkoopplaatsen ingericht op het kermisterrein en bij het gemeenschapshuis. Daarnaast is er op het grasveld langs Aan het broek een braderie voor een hapje en een drankje. Enkele attracties, demonstraties en levende muziek maken de dag compleet.

Wilt u ook een kraampje inrichten om uw overtollige spulletjes te verkopen? Voor “Buitenstaanders” zijn er een beperkt aantal verkoopplaatsen beschikbaar.

Bijzondere hobby’s en verzamelingen

Inwoners met een bijzondere hobby, zoals bijvoorbeeld schilderen, pottenbakken of in het bezit zijn van een bijzondere verzameling kunnen tijdens de Wijkontmoetingsdag hun werken tentoonstellen.

Inschrijven

Voor deelname aan de garageverkoop/rommelmarkt of hobbydemonstratie wordt een inschrijfgeld van € 5,- per kraampje gevraagd. Verdere informatie staat op het inschrijfformulier. U kunt zo’n formulier aanvragen via info@wijkplatformbroeksittard.nl.

Voor vragen omtrent de wijkontmoetingsdag kunt u een e-mail sturen naar info@wijkplatformbroeksittard.nl of telefonisch contact opnemen met Winand Schmeitz (06-27057355) of Theo Koenen (06-11172509).

Paasbrunch

De Paasbrunch van voorgaande jaren mogen we zeer geslaagd noemen! Voor de Paasbrunch worden alle inwoners van Broeksittard die de leeftijd van 70 jaar hebben bereikt uitgenodigd. Daarnaast nodigen wij oud-inwoners van Broeksittard uit om een dagje terug te komen om oude bekende weer eens te ontmoeten. Voor zover de adressen bekend zijn krijgt men hiervoor een uitnodiging toegestuurd. Behoort u bij bovenstaande groep en ontvangt u geen persoonlijke uitnodiging? Neem dan contact met ons op.

We starten de brunch om 11.30 uur met een Paas-ontbijt. Een zangduo zorgt voor een muzikale achtergrond met Nederlandse en Duitse liedjes uit de 60 en 70er jaren.

Met spelletjes, oude foto’s, ontmoetingen, herinneringen ophalen end. meer vullen de middaguren Desgewenst mag er ook gedanst worden. Tegen 15.00 uur sluiten we de dag af met een lekker stukje vlaai met koffie.

Voor vragen over de paasbrunch kunt u mailen naar info@wijkplatformbroeksittard.nl of telefonisch contact opnemen met Winand Schmeitz (06-27057355) of Emmy Schwillens-Zohar (06-12206588).

Buurtkamer

Na een eerste bijeenkomst voor de vakantie, zijn we in september gestart met een 2-wekelijkse bijeenkomst te organiseren in het gemeenschapshuis. We noemen dat bijeenkomst in de buurtkamer. We richten ons daarbij op de oudere inwoner maar iedereen die er behoefte aan heeft is welkom. Ook personen uit de omliggende wijken zijn welkom. De bijeenkomsten zijn elke 1e en 3e woensdag van de maand en starten om 11.00 uur. We heten u welkom met een kop koffie of thee met een vers belegd broodje.

Tegen 12.00 uur serveren wij u een vers gemaakte kom soep. De soep wordt gemaakt door kliënten van de LEVANTOgroep. Tegen de klok van 2 uur gaat dan iedereen weer naar huis. Het zijn gezellige uurtjes waarin we kunnen kletsen, maar ook sjoelen of kaarten. Voor elk wat wils. Kom eens kijken, U bent welkom.